Veelgestelde vragen Media Nav (Evolution) Toolbox

Zie de Veelgestelde vragen over applicatie als u uw kaarten liever bijwerkt met uw telefoon.


Algemeen

Wat is Media Nav (Evolution) Toolbox?

Media Nav (Evolution) Toolbox is een gratis, gebruiksvriendelijke applicatie waarmee u beschikbare kaartupdates of andere content (POI) kunt downloaden/kopen en installeren op uw navigatiesysteem.

Welke besturingssystemen zijn compatibel met Media Nav (Evolution) Toolbox?

Media Nav (Evolution) Toolbox is compatibel met Windows 7, Windows 8, Windows 10 of OSX 10.10 (of hoger). Voor Toolbox is een resolutie van minimaal 1024*768 en 10 GB vrije ruimte op de harde schijf vereist.

Als u OSX Catalina gebruikt, download en installeer dan de laatste versie van de Media Nav (Evolution) Toolbox, die compatibel is met uw huidige versie van OSX. De vorige versie van Media Nav (Evolution) Toolbox start niet als de update voor OSX Catalina is geïntalleerd.

Hoe kan ik Media Nav (Evolution) Toolbox downloaden?

U kunt de Media Nav (Evolution) Toolbox-installer downloaden van https://dacia.welcome.naviextras.com/

Hoe krijg ik de laatste versie van Media Nav (Evolution) Toolbox? Hoe kan ik Media Nav (Evolution) Toolbox updaten?

Media Nav (Evolution) Toolbox is voorzien van een 'self-update'-functionaliteit. Hierdoor wordt u geïnformeerd als er een nieuwere versie beschikbaar is. Als u deze automatische updatemethode liever niet gebruikt, gaat u naar https://dacia.welcome.naviextras.com/ en downloadt u de Toolbox opnieuw.

Registreren/aanmelden Toolbox

Ik kan geen Toolbox-account creëren met mijn e-mailadres.

Het e-mailadres is een unieke identificatie van uw account. Als u geen account kunt creëren met het opgegeven e-mailadres, controleer dan of u het verkeerd heeft ingevoerd (een e-mailadres moet een ‘@’ en een geldige domeinnaam ‘@xx.com’ bevatten). Het kan ook zijn dat het e-mailadres al in gebruik is. Probeer u in dat geval opnieuw aan te melden.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik nu doen?

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u uw wachtwoord ophalen via de link ‘Wachtwoord vergeten’ in de Toolbox.

Betaling

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken?

Alle gangbare creditcards worden geaccepteerd. Enkele voorbeelden:
Diners Club, Visa, American Express, MasterCard, Visa Debit, Maestro, Discover, MasterCard Debit

Is de online betaling in Media Nav (Evolution) Toolbox wel veilig?

Het online betalingssysteem wordt beheerd door een van 's werelds grootste erkende betalingsverwerkers van online betalingen, Ingenico Group. Er wordt gebruikgemaakt van het beveiligde https-protocol voor gegevensoverdracht. Uw creditcardgegevens gaan rechtstreeks naar Ingenico, de Toolbox ontvangt deze gegevens niet en slaat ze derhalve ook niet op. Ingenico informeert de Toolbox of uw betaling geslaagd is of niet.

Ik heb geen bankpas/creditcard voor online betaling. / Ik wil niet online betalen.

Momenteel is alleen betaling via het internet mogelijk. U kunt naar een geautoriseerde dealerschip gaan voor hulp met het updaten van uw navigatie.

Ik heb de factuurgegevens verkeerd ingevoerd of ik heb een factuur nodig op een andere naam en adres. Hoe kan ik de factuur wijzigen?

Conform de Aankoopvoorwaarden is het niet mogelijk om na het versturen van de bestelling de factuurgegevens te wijzigen.

Het kaartupdateproces

Wat gebeurt er wanneer de update of het betalingsproces wordt afgebroken?

Als het proces vóór de betaling wordt afgebroken, moet u het proces opnieuw uitvoeren. De geselecteerde content bevindt zich dan nog in uw winkelwagen. Als het updateproces wordt afgebroken nadat u hebt betaald, start u Media Nav (Evolution) Toolbox om de aangeschafte content van het internet te downloaden.

Hoe lang duurt het downloaden van updates?

De downloadtijd hangt af van de bandbreedte van uw internet. U moet beschikking hebben over een breedband-internetverbinding om de aangeschafte content te kunnen downloaden.

Als ik meerdere apparaten heb, kan ik de content die ik heb aangeschaft dan op meerdere apparaten bijwerken?

Nee. Gekochte content kan alleen worden gebruikt op het apparaat dat tijdens de aankoop was verbonden met de Toolbox.

Bekende problemen en fouten

Ik heb extra content aangeschaft, maar deze wordt niet voor mijn apparaat weergegeven als ik de USB-stick aansluit op de Media Nav (Evolution) Toolbox.

Neem contact op met onze klantenservice, en vermeld zoveel mogelijk details.

Media Nav (Evolution) Toolbox geeft de volgende foutmelding: “Er is een fout opgetreden, probeer het later nogmaals”

Deze fout kan worden veroorzaakt door verschillende problemen, bijv. als er geen internetverbinding is, als de server niet reageert etc. Probeer nogmaals verbinding te maken met de Toolbox. Als het probleem voortduurt, neem dan contact op met onze klantenservice .

Ik werk op een Mac en de Media Nav (Evolution) Toolbox start niet. Wat moet ik doen?

Als u OSX hebt geupdate naar Catalina, werkt Media Nav (Evolution) Toolbox alleen als u de vorige versie van de Media Nav (Evolution) Toolbox verwijdert en de nieuwste downloadt.

Waar moet ik de eerste keer dat ik de applicatie gebruik op letten?

Wanneer u de Media Nav (Evolution) Toolbox voor het eerst op Catalina macOS gebruikt, is een aanvullende toestemming vereist om de toepassing toegang te geven tot bestanden op uw laptop/toetsel.Sta dit toe, anders werkt de Media Nav (Evolution) Toolbox niet.

Kan ik de instellingen voor de rechten van de applicatie later wijzigen?

Ja, die kunt u op elk gewenst moment instellen in Systeemvoorkeuren. Ga naar Beveiliging en privacy > Bestanden en mappen, en vink het vakje aan naast Externe schijven onder de toepassing Media Nav (Evolution) Toolbox.

Update uw kaarten eenvoudig met de Dacia Map Update-app.

Download hem nu!